Juni, Juli, Augusti. Allt känns mycket lättare då

Idag är det sista Augusti. Det betyder att sommaren 2010 har passerat och det är dags att ge sig in i höstrusket än en gång. Dock ska jag inte klaga, vinter är det bästa jag vet men nog är det allt lite vemodigt att sommaren är slut. För det har varit en riktig bra sommar!
2:a Juni och bal i Kiruna. Inga snöflingor men vänner som glittrade som stjärnor!



Studenten den 11 Juni, GALET! 3 underbara år var över, men vi har fortfarande kvar varandra.
Sista veckan i Juni tillbringades på Rhodos tillsammans med Sas!



Sedan bytte vi sand mot fjäll och en helgs orientering!





Tillbaka i staden för att leva stadsliv med Gatufest, picknick, stranden och utgång!



Dance untill the sunrise!
En tur till Stockholm stod på programmet, även värmen hade bestämt sig för att åka dit!


Picknick och en hård minigolfmatch!

En vecka av sommar i stugan, givetvis med lilla kusin!


Sista veckan i Juli och dags för O-ringen. På denna bild var det sol, men vi såg ganska mycket regn under veckan också!



Augusti kom in i mitt liv och tog med sig födelsedagskalas!


Sedan jagade jag barn i två veckor, de fastnade inte på kort för att de sprang för fort men det gjorde däremot vår picknick!




Och sen så har jag även vaktat något stort, nämligen kontroller!


Det har varit en underbar sommar, och visst är det lite tråkigt att den är över, men allting har ett slut. Dock så kommer det ju alltid en till sommar, undra bara vad som kan hända då?
Sen så är det ju inte tyst på sommaren, utan överallt pumpas musiken och här kommer låtarna som jag alltid kommer att förknippa med sommaren 2010!
Ja, vad ska man säga? Helt värdelös egentligen men inget påminner mer om Rhodos 2010!


Sommar i Californien, det skulle jag inte säga nej till!


Bara för att han är dansk!


Nu är jag redo för hösten, ge mig regna, fingervantar och gula löv!

please, be a part of my life


Ljudet av ett annat hjärta

Ingen lugn och ro, i torsdags kom jag till stan efter några dagar på Lidingö men då var det bara att sätta igång med sitt liv igen. På fredagen var jag in och hälsade på hos ungdomsavdelningen på kommunen en sista gång innan jag åker iväg, lämnade även in papper på vilka som blir förmånstagare om jag skulle kollavippa där i utlandet.
På kvällen så mötte jag upp Carro och Linda för mat på stan och sedan lite efterätt och film på Rörgatan och när klockan närmade sig midnatt begav vi oss ut i natten. Detta var första gången vi var tvungna att köa in men det gick ju det med för in kom vi och sedan dansade vi så att svetten rann. ROLIGT! Traskade hem i natten och åt troligtvis det godaste äpplet i mitt liv, den smaken kommer att sitta kvar. En ny dag blev det och då var det att rusa iväg till bussen, sedan så vart det lugnt och skönt med en natt i stugan.
Även fast jag varken går i skolan eller pluggar så längtar jag till helgen!



Falla fritt

Avresekursen på Lidingö var en upplevelse!
Att få träffa andra volontärer som också ska åka iväg och höra deras tankar var riktigt roligt och skönt att höra att det är fler som inte riktigt vet vad de ska göra. Sedan så ska jag inte klaga på maten heller, underbar frukostbuffé och resten av maten var inte heller så dålig! Sedan så för att få åka iväg som volontär så var vi tvungna att klättra upp för en 8 meter hög stolpe, ungefär som en telefonstolpe såg den ut, sedan balansera oss på toppen för att sedan slänga oss ut i det okända! Det pirrade, och när jag stod där uppe ville jag inget annat än att komma ned igen, men jag kom både upp och ned.

Bilder kommer, det kan jag lova!

Sedan så var det ganska mycket oplanerad tid från arrangörerna, men då roade vi oss själva med att leka "Hai" och "Djungeltelegrafen" så tiden fördrev vi, även om det hade gått att dragit ihop kursen lite och därmed fått mer tid till att fundera på vad man ska packa ned.
Men vi ses väl på återvändarkursen i Oktober?

Lidingö

Imorgon kl05.40, alltså på natten, kommer taxin som ska ta mig till tåget mot Stockholm och avresekursen för volontärer. Men innan jag ska gå på kurs så ska jag hinna träffa både Corran och Nurmsan, kanske till och med någon till man känner!

Ska bli kul att ge sig ut på resande fot igen, jag gillar´t!

is this the life?

Är det nu det kommer hända? Är det nu jag kan få det jag drömt om, det jag alltid velat haft?

påväg upp igen

Nu har jag ryckt upp mig och slutat snörvla, nu går livet vidare! Idag så väntar lunch med pappa på stan och sedan ska jag skjutsa lillebror till hans ridning, kanske klappa en snel hest om jag har tur.

Än så länge har jag inte åstadkommit så mycket idag, men jag har skrivit en packningslista till Lidingö dit jag beger mig på måndag. 4 dagar kommer jag att vara borta vilket kräver sin planering, men nu vet jag precis vad jag ska ta på mig. Varför jag tar mig till sydligare breddgrader beror på att jag ska på en avresekurs som alla volontärer måste gå. I inbjudan stod det att kursen var "intellektuell förberedande", undra vad det kan innebära?! Men det ska bli riktigt kul att få träffa andra galningar som också ska ge sig ut i Europa, ser fram emot det!
Sen så har jag faktiskt bestämt träff med två andra galningar när jag ändå tar mig till Stockholm! Mina kära vänner Nurmsan och Corran ska få utstå mig en dag i Stockholm, roligt.
Lycklliga brudar, och glassgubben var med oss ;)

nineteen

Angående rubriken så kan jag säga att 19 varit det heliga numret denna vecka. Aldrig har jag räknat till nitton så många gånger som jag gjort dessa tre dagar. Det kan nog bero på att det var nitton busiga ungar i min grupp, som jag har räknat konstant så att ingen skulle ha försvunnit. Men idag så var det nitton ungar som gick hem, glada och trötta.

Nu ska jag inta vertikalt läge, hålla det hela morgondagen och kanske överväga att röra lite på mig på fredag, men det är tveksamt.
Över och Ut!

trött

Det är ett under hur 6-åringar orkar springa konstant mellan 9-16 och samtidigt prata hela tiden. Men jag känner 19 stycken som kan göra det så det är inte omöjligt. Det är en trött ledare som nu sitter framför datorn i pyjamas och påväg att gå och lägga sig men det ska tilläggas att barnen har gett mig många skratt! Alla är så söta att det gör ont, och ibland vill man bara äta upp dem. Fast det är nog bäst om man låter de fortsätta leva, för då kan de fortsätta att förgylla ens vardag. Imorgon är det finaldag på lägret och vi ska segla ut på det 7:e havet och se om vi kan få en skymt av piraten Sigmund.

SKEP O`HOJ!
Nu ska jag gå till kojs och vila upp öronen och rösten inför ännu en dag.

SYSKONKÄRLEK!


Imorgon kör vi igen!

Imorgon kör vi igen, denna gången så blir det SOL-skolans andra och sista lägervecka. Imorgon så anländer 20 nya sexåringar som är sugna att ge sig ut att leta efter piraten Sigmund och även hans skatt. Denna dag har ägnats åt förberedelser och tårtbak, det ända vettiga jag gjort idag. Men det ska tilläggas att jag åkt på en förkylning så jag har rätt att inte göra något vettigt.

Nu är det såhär att jag har börjat blogga dubbelt, för när man åker iväg som volontär så måste man blogga under sin tid och detta har jag ny tänkt göra på http://hassaniholland.blogg.se/ så ni kan ju göra ett besök där!

Vi vaktar kontroller med våra liv!

I fredags så kom NM till stan och Sundsvalls OK stod för sprinten. Eftersom det var så fint väder så lockades jag ur huset och tog även med min vän Sanderyd för att vakta kontroller. Det ska tilläggas att jag är mycket väl medveten om att kontroller inte har ben och kan därför inte flytta på sig men det ska tilläggas att människor av alla dess slag blir väldigt intresserade när det sitter en kontroll utanför deras husknut och de kan i värsta fall få för sig att ta in kontrollen till sig och ha den som prydnad. Så därför har man kontrollvakter, så att ingen ska ta med sig en kontroll hem. Jag och Sanderyd började vaktandet med att äta glass och kolla på hur alla svettades och avslutade det med att leka i en rabatt. Här ska det även tilläggas att rabatten kunnat vara ett myntaland och hatten var väldigt lik en safarihatt, detta ledde då till en skrattande Hassan!
Ser ni inte likheten?!?!


Jag spanar efter tigrar på savannen! Kolla in kontrollen bredvid, den vaktade vi med våra liv som insats.

ordning&reda

Idag så har jag varit på shoppingtur och i och med det tagit tag i mitt liv för jag har köpt en massa bra saker! Det har inhandlats mappar, pärmar och en kalender. Tanken är just nu att jag ska skapa lite ordning i mitt liv nu när jag beger mitt till ett annat land. Så från och med nu är det jag som kommer att ha stenkoll på varenda liten papperslapp som det står något vettigt på!
Såhär fin kalender köpte jag, med en ros folkabuss på! Det finns risk att jag kan komma att klassas som hippie, men jag tyckte den var fin!

Halvtid!

Nu är första veckan av SOL-skolan 2010 avklarad! Nu har vi gjort hälften, nu återstår en lägervecka men det ska vi ju klara galant. Idag så har vi varit på det sjunde havet, och kan ni tänke er vem vi träffade där om inte självaste piraten Sigmund? Han hade förlist med sitt skepp och sedan vandrat omkring på de sju haven på jakt efter en skatt som han hade en karta till men eftersom Sigmund inte var så bra på att orientera så hittade han inte till skatten. Men eftersom vi har varit på orienteringsskola så kunde vi hjälpa honom och tillsammans hittade vi skatten som Sigmund så länge letat efter, kalas!
När alla barn hittat till sina föräldrar och vi ledare svabbat golv så hade jag och Sas en egen liten avslutning. Det blev picknick på en brygga och massa efterrätt i solen som försvann efter ett tag bakom ett moln. Men mysigt var det, och skönt att få koppla av efter hårda dagar.
Nu ska jag sova, och sova ända tills jag vaknar av mig själv imorgon!

Framtidens ungdom

Årets första dag av SOL-skola är över och jag sitter i köket och pustar ut efter en hård dag. SOL-skola är ett orienteringsläger som vi ungdomar arrangerar varje år och det är riktigt populärt bland Sundsvalls yngre befolkning. I år kommer vi sammanlagt ha 140 ungar uppdelat på 2 lägerveckor. Jag ingår i "Skattjakten" som är för de allra minsta så idag har jag jagat 19 st 6-åringar runt i skogen och försökt att inte tappa bort någon, och jag lyckades! Alla återfanns så imorgon kör vi igen och hoppas på att stöt på piraten Sigmund på något av de sju haven.

Idag fick jag en fråga av Alice, 6 år:
- Fanns det TV när du var liten?
Jag svarar att det fanns, att jag brukade kolla på Björnes magasin, och då kollar hon upp på mig med stora ögon och säger:
- Fanns det verkligen?

Hassan, blivande sardin!

Befolkningstäthet Kiruna Kommun: 1,19 invånare/kvadratkilometer
Befolkningstäthet Holland: 395 invånade/kvadratkilometer

HJÄLP!
Nu blir jag lite rädd. Jag som kunde tycka att det var jobbigt när alla under 25 i Kiruna valde att gå ut samma kväll. Nu ska jag flytta till Holland och bo som sardiner. Hur tänkte du nu Hassan? Enligt statistiken så kommer varje Kirunabo som jag mötte på stan motsvara 395 holländare. Det kommer att bli trångt. Jag kommer känna mig som en sardin i en enorm burk. Eller i en ganska liten burk för Holland är inte så stort. Men det ska gå, det har jag bestämt!

Baka baka liten kaka

Jag och Sanderyd gillar tårta så därför har vi precis bakat tårtbottnar av 20 ägg, 3 liter mjöl och 12 dl mjölk. Och sen så ska vi garnera med 1 liter grädde och 1,5 kg sylt. Jag kanske ska tillägga att vi ska dela med oss till våra 21 barn som vi ska skaffa till veckan?

Idag så har det varit kaos. Inbrott i vår klubbstuga och datorn där alla kartor, banor och framför allt så är allt inför SOL-skolan borta. Dock har min grupp haft tur eftersom vi skrivit ut alla kartor vi behöver men jag lider med de som drabbats! Såhär 2 dagar innan lägret börjar så är det inte peppande att datorn försvinner, men vi gör som vi brukar och löser det på bästa sätt! För SOL-skola ska det bli.
Imorgon så är det dagen innan och då ska det förberedas! Hela dagen hittar du mig i stugan bland tröjor och kontroller.
Nu ska det sovas! GODNATT!

nu snurrar min jord igen

Igår så var det party, idag så är det soffan som gäller men vi kan ju börja med gårdagen.

Linda fyllde 19 i lördags och igår så var det dags för fin middag och party för henne! Jag och Carro satte in en stöt mot Södra Allén 39 och så var Linda vår för kvällen. Det blev mycket trevligt och mycket mat, kan bero på att jag var väldigt hungrig när vi handlade men det han gå över till middagen. Men Carro fick några matlådor i alla fall! Sen så var det bara att svida om, eller ja, först skulle jag ju pröva alla kläder som jag hade med mig, men när jag väl bestämt mig så var det bara att ge sig ut i natten! Det ska även tilläggas att min granne Linn slog följe med oss för kvällen och gjorde det extra bra. Sen så svettades vi i ungefär tre timmar fram till kl03 då det stängde och det var dags att bestiga backarna upp till Södermalm.
Idag så var det sovmorgon som gällde innan det blev en utflykt till Alnön med mor och bror.
Nu så sitter jag här, bror sover och mor är på Roxette som har turné-premiär i Sundsvall ikväll. Känns skönt att vara ensam. Dock så har jag mina älskare Ben och Jerry som sällskap och Kenny Starfighter på tv:n så helt alena är jag inte.
Men att vara ensam en kväll påminner mig om Kiruna. Inte för att jag var ensam men på vardagskvällarna när man skulle gå och lägga sig och sagt godnatt till vännerna. Eller de tidiga helgmorgnarna. Då man hade tid att tänka för sig själv. Nu har jag också tid att tänka, ganska skönt faktiskt. Har till och med pauseat filmen för att jag inte orkade koncentrera mig. Och sen ska det tilläggas att jag sitter och lyssnar på Carolina Wallin Pérez version av Kents låt "Pärlor", nu är det kört!
Nä, nu ska jag ta tag i mitt liv!
HEJS SPEJS!

lämnar in för idag

HELT SLUT!
Har tillbringat större delen av dagen i SOK-stugan med att förbereda inför SOL-skolan som börjar om 5 dagar. Allt ska planeras in i minsta detalj så allt bara flyter på när det väl är dags. Idag så är 42 namnlappar nålats fast på tröjorna till barnen och vi har klistrat och klippt ihop en övning eftersom tekniken inte ville sammarbete, så vi gjorde som man gjorde innan det fanns datorer!
Sen så ska ni ju inte tro att jag satt där helt själv i åtta timmar, jag hade ju Sanderyd med mig! Och när vi inte pratade om stiftklämmor och pirater så hann vi filosofera om det mesta mellan himmel och jord.
Och du, det är bara att köra på så löser sig det mesta på vägen!





Imorgon så väntar en dag med utflykt och på kvällen så blir det födelsedagsmiddag och utgång, TAGGA!

gör comeback!

Nu är jag tillbaka efter en vecka av O-ringen och några extra dagars bloggledigt. Nu ska jag bara orka ta tag i saken och berätta vad jag har haft för mig, för det är ju lite därför man har blogg. Så det är bara att ta tjuren vid hornen och börja berätta, håll i er!

Den 24 juli så bar det av söderut, denna gången mot Örebro och O-ringen. För alla er som inte vet vad det är så kan jag berätta att det är världens största orienteringstävling som äger rum en vecka varje år. Man springer 5 olika etapper på en vecka och detta läggs då ihop till ett slutresultat. Man bor på en camping, alla tillsammans, där det finns toalettvagnar att gå till och duschar det gör man utomhus. Enkelt, men det fungerar alldeles utmärkt!
Vi anlände på lördag eftermiddag och då var det bara att resa tältet och flytta in i lyxvåningen med 2 sovrum, allrum, utomhuskök, söderläge + morgonsol, obegränsad tomt och x antal toaletter inom några hundra meters radie!
Första etappen på söndag, kallt och blött kan det sammanfattas som. Det är då som man undrar vad det är för sport man håller på med, men någon dag senare när solen skiner så går det upp för en varför! Sedan så kollade vi runt på mässan, handlade och inväntade vår tältkompis Lollo.
På måndagen var det bara att kliva upp och dra på sig de blöta kläderna och bussa sig ut till tävlingen. Lite bättre väder idag och det gick faktiskt riktigt bra! Nöjd med det mesta men att man aldrig lär sig av sina misstag. Sedan så åkte vi med pappa till lägenheten som han hyrt in sig i och fick tvätta kläderna. De bästa var inte att de blev rena, utan torra! Kvällen flöt på, vi träffade lite folk vi kände och avslutades med klubbfika.
3 etappen på tisdagen och solen sken när vi klev ut ur tältet! Idag så stannade jag även och drack vatten påväg till start, då kan ni tänka er hur varmt det var! Orienteringen var väl inget att glädjas över men till middag så blev det grillat på restaurang och det bästa var att det ingick efterätt! Sedan så hade eliten sprint  i stadsparken så vi var även där och kollade en stund.
Massa folk hade tagit sig ut ur leran för att kolla!
GALNINGAR!
På onsdagen var det vilodag och då begav vi oss mot Nora! Målet för dagen var glassen men vi hann även med lunchstopp och att blöta ner oss lite grand. En mysig dag i mysig stad som jag minsann ska skaffa en liten stuga i, eller ett tält i alla fall. På kvällen blev det avslutningsmiddag med UL, fast jag ser det mest som middag för jag är ganska säker på att vi kommer att ses igen!
4 etappen var en platt etapp! Ska även tilläggas att när vi skulle åka hem öppnade sig himlen och öste ner regn i 3 timmar. Ibland är det bra att ens pappa är vettig och hyr lägenhet istället för att tälta för då får man åka bil och tvätta sina kläder. Det ska även tilläggas att han fyllde 50 år den dagen, grattis på det!
Fredagen och sista etappen. Det kändes överallt men sista är ju sista så det var bara att tuta och köra! Jag kom imål, så även mina vänner så nu kan vi räkna oss till ännu ett O-ring! Är uppe i 8 raka nu, 10 ska det bli innan jag lägger ned. På kvällen blev det tupplur, shopping, mat och fika innan vi somnade som riktiga elitidrottare.
Sedan på lördagen så var det bara att plocka ihop lyxvåningen och bege sig mot tåget. Trötta var vi, men vi lyckades att underhålla oss bra ändå. Ibland är det ganska skönt att beklaga sig över sina problem!
Under O-Ringen veckan så har jag:
- Sett massa kändisar! Den kändaste människan var nog Martin Stenmarck. Ska tilläggas att det var Jonas som kände igen honom först, inte jag eller Sas.
- Deltagit i en studie om återhämtning. Detta var riktat till elitidrottare, inte till mig.
- Ätit frukostbuffé varje morgon :D
- Insett att bara för att man har en tröja som det står "Nederland" på så är man inte från Holland.
- Haft det riktigt bra helt enkelt!


Kom till Sundsvall i lördags, nu är det tisdag, så vad har jag gjort?
I söndags hade pappa 50års kalas i stugan. Massa folk men den som fick min uppmärksamhet var Linus, eller nu mera Saras SÖTNÖT som han själv titulerar sig. Sedan så har det jobbats med SOL-skola och jag har även shoppat loss på BikBok. Imorgon så väntar staden på mig och lunchen ska tillbringas med Linn och Annie, välbehövligt!
KLART och SLUT!

RSS 2.0