En vecka i tält

Imorgon i gryningen ger jag mig iväg mot en vecka i tält med lera, orientering och vänner. Det är allas vårat älskade O-ringen som är här igen och denna gång är det Örebro som blir belägrat av 12 000 orienterare från världens alla hörn. Nu är allt packat, bara mig själv kvar att packa in i bilen innan man kan bege sig söderut!

Vi hörs om en vecka och då ska ni få höra alla detaljer om leran, regnet och myggen! Fast jag hoppas jag för berätta om sol, bad och fin terräng men det återstår att se.
Hejs space på ett tag!

lyckliga dagar

Back in town!
Har tillbringat de senaste dagarna i stugan tillsammans med familj och släkt. Och framförallt sötaste kusin Linus, 2 och ett halvt år. I den människan finns det massor av lycka och grubblerier är inget för honom. Det bästa är att hans lekfullhet och glädje smittar av sig lika lätt som han avfyrar ett leende och springer iväg på nya äventyr!
Idag när han och jag satt på bänken nere vid havet och åt "plåbär" så åkte det förbi en segelbåt ungefär en mil ut i havet. Han har precis gett mig ett "plåbär" och kollar sedan upp på mig och frågar om "tegelbåten" också vill ha ett. Jag svarar att han kan fråga båten om den är sugen på ett bär. Då sträcker han handen ut mot havet och frågar om "tegelbåten" vill ha ett "plåbär" eller? När han inte får ett svar blir han lite konfunderad och frågar igen och sträcker handen lite längre ut men efter ett tag kan han konstatera att han inte når ända ut till båten. Så denna gången fick "tegelbåten" vara utan ett "plåbär".




Många glasspauser har det blivit under veckan!
Cykla ut på nya äventyr i kvällssolen!

Nu så är det bara att börja packa inför en vecka i tält. Och nej, jag ska inte på festival utan det är O-ringen som gäller. Fast man kan nog allt kalla det festival. Fast vi springer i skogarna på dagarna, duschar utomhus och eldar i våra spritkök på kvällarna. Och vill ni veta en sak? Jag gillar´t!
Sedan så är det ju det där med att packa. Även fast jag packar hela tiden så är det en svår konst att bemästra. Att inte packa ner 14 linnen är inte det lättaste men i år ska jag lyckats! Jag har skrivit listor hela kvällen och fått telefonstöd av Sanderyd så i år är jag metalt förberedd. Men imorgon är det upp till bevis, ska jag klara av att packa med måtta?
Nu ska jag sova på saken, GODNATT!


whitout saying a word, you can light up the dark

Har precis suttit och skrivit in talet som jag höll på studenten i datorn så att jag kan skicka ut det till mina klasskompisar. Jag läste, skrev och lyssnade på "Fuck her gently" och "When you say nothing at all" på repeat på Spotify. När jag läste så väcktes allt till liv igen. Hela studenten spelades upp i mitt huvud igen och framförallt så väckte talet alla minnen från våra tre år igen. Jag tänker tillbaka och jag ler. Jag skrattar åt alla galenskaper, alla citat, alla kommentarer. Det finns så mycket att minnas, så mycket att tänka tillbaka på.

Varje dag så tänker jag tillbaka. Så fort jag hör en viss låt eller ser något ord så går mina tankar tillbaka till Rymd. Vi har gjort så mycket, och det märks när man kan förknippa så mycket med tre år. Jag parat fortfarande om mina klasskompisar, det var en och en halv månad sedan vi tog studenten och kommer aldrig att gå i samma klass igen men ni kommer alltid att vara min klasskompisar. Jag säger fortfarande att jag är Kirunabo, eller rättare sagt så påpekar jag väldigt snabbt att jag bott i Kiruna de tre senaste åren om någon frågar vars jag är ifrån. Jag försöker att hålla kvar med dialekten som jag lagt på mig även om det nu bara är en blandning av allt möjligt konstigt och bara låter fult, men jag försöker.
Än har jag inte insett att vi inte åker upp igen till hösten, men för varje dag som går så sjunker det in lite mer. Men för varje dag som Kiruna blir längre bort, så blir jag bara ännu mera tacksam för det som jag har fått uppleva.
TACK!


Så mycket som jag vill säga och berätta, men det tar vi när vi ses. För visst gör vi det igen?




Proffsen spelar bangolf!

Idag är det söndag och just denna söndag har jag ägnat åt picknick i Hamträdgården och en riktigt svettig match i minigolf, fast det var ju bangolf vi spelade. Naturligtvis gjorde jag inte allt detta själv utan jag hade mina två vänner Alice och Sanderyd med mig.

Massa gott att äta hade vi!
Kan avslöja att det inte var jag som vann...

Imorgon är det ny vecka och då är det stugan som gäller. Lilla Linus med familj kommer också, då blir det att busa hela dagarna. Hoppas även att solen ska visa sig så att man kan ta sig ett dopp i det blå. Östersjön sitter faktiskt ihop med Medelhavet även om man inte kan tro det. Kanske ett litet saltkorn från Rhodos kan ha förvirrat sig upp till dessa bredgrader och kan påminna mig om hur underbart det var i utlandet.

Norrland i mitt hjärta

Efter en vecka i Stockholm har jag insett att det är Norrland som äger mitt hjärta. Men jag måste ju säga att stora staden blir bättre och bättre för varje gång!

Nu när jag var nere i södern så har jag träffat Nurmsan. Det började redan på måndag kväll med lite häng i solnedgången. Riktigt bra kväll :) På tisdagen fortsatte vi och denna gång riktade vi in oss på lite mer turistatraktioner. För att undanfly den tropiska värmen ett slag så tog vi oss en guidad tur i riksdagen. Bara för att komma in i det huset så fick man gå igenom värre säkerhetskontroller än på en flygplats med de två sarorna tonbildande tur så fortsatte vi mot slottetdär det var vaktbyte, och inte nog med det, det var musik till också. Vakterna hoppade runt och såg söta ut medan jag skrattade som aldrig förr, kul! Sedan fortsatte vi mot Livrustkammaren på solottet där barnavdelningen var roligast på länge. Man fick pröva kläder och kronor, åka häst och vagn och känna sig riktigt kunglig! Dagen avslutades tillsammans med Ben och Jerry, och de gjorde de riktigt bra! En BRA dag med en BRA vän <3
Kväll i Stockholm!
'
Besök på Riksdagen, allmänbildande!
Barnavdelningen på Livrustkammaren var riktigt kul :D
Ben och Jerry var med oss på eftermiddagen ;)
På Onsdagen så begav jag mig till Ekerö för att hälsa på min föredetta ingifta moster och hennes familj. Det är komplicerat det där med släktband! De bodde jättefint ute på ön och de hade hittat ett riktigt fint hus minsann. På kvällen så blev det middag och bio för mig och morbror, Prince of Persia var riktigt bra, se den! På onsdag natt kom även Helena hem :)
En cykeltur väntade på torsdagen och prat i skuggan med morbror, han är klok den människan. Och du, jag ska ta det lungt i Holland! På kvällen blev det grillat, längesedan jag åt något så gott :)
Fredag och dags att åka tillbaka till Sundsvall. Buss hela vägen men jag tyckte det gick riktigt snabbt. Jag kanske har fått solsting.
Nu ska jag ta det lungt och vila upp mig, det är jobbigt att ha semester!

Stockholmen

Nu beger jag mig mot Stockholm för några dagar. Vi kanske ses bakom mina solglasögon!

måndagsbarn

Idag är det söndag. De där eviga söndagarna som man aldrig kommer ifrån. Fast imorgon är det ju måndag, jag gillar måndagar! Det är starten på något nytt.

Idag så har jag bara tagit det lungt. Eller jag har badat, packat, åkt, bakat, tvättat och tagit en liten tupplur. Man kanske inte ska kalla det lungt?
Gårdagskvällen var kanon! En fika med Carro på Barista och bra prat innan vi drog vidare ut i natten. Även denna natt fick Sundsvalls dansgolv se upp. Vi som skulle vara hemma tidigt, men ibland blir det inte som man tänkt sig, fast jag tyckte det blev ganska bra ändå.
Nu taggar jag fler utgångar i Sundsvall, för det har ju börjat ganska bra!
Imorgon så beger jag mig mot stora staden. Jag ska befinna mig i Stockholm under veckan och leva lite storstadsliv. Och försöka att inte smälta bort, de har lovat 30 grader till veckan...hoff.
Jag tar med mig solglasögonen och steker vidare!

Skuggorna bakom oss trots allt

Denna vecka har det varit sommar! Det har varit varmt och jävligt, men framför allt har jag ägnat sig åt sånt som man gör på sommaren. Vara och jäsa i stugan, picknicka på kvällarna med vänner, äta glass på torget och sjunga allsång och dansa natten lång i sommarvärmen. Ge mig 6 till sådana här veckor jag jag blir nöjd.

Här kommer lite bilder från veckans äventyr:
Veckan började i stugan där det alltid är sol!
Jag gillar´t!
På onsdagen blev det mjukglass :)
Och Sanderyd var med!
Picknicka med Carro och Linda på torsdagen. MYS!
Soluppgången efter en kväll på Sundsvalls dansgolv!
STEKA på stranden i Tranviken ;)
WHAAAT ?!?!?
Nu väntar en dusch, och sen får vi se vart livet för mig!

Mellanlandning

Efter några dagar i stugan tillsammans med släkt och den sötaste 2åringen någonsin gör jag comeback i Sundsvall! Dagarna i stugan har varit underbara. Bara ta det lungt och busa hela dagen, så vill jag ha det jämt. Men nu väntar en helg i stan även om jag kanske åker iväg en sväng, man kan ju inte planera allt. Men idag har jag faktidkt planerat in middag med mamma och en kvällspromenad med picknick med en vän, det bli mys!
Nu ska jag hoppa in i duschen, hörs!

hit the road

Efter mindre än 24 timmar i stan ger jag mig av igen. Nu väntar lite avkoppling i stugan tillsammans med minikusin :) Känner på mig att det kommer bli massa bus och skratt, det gillas!
Idag så har jag sovit. Känns som om jag inte sovit ut på flera veckor, sedan veckan innan studenten har allt varit galet så ingen tid till att sova. Men idag så har jag tagit igen det minsann! Sedan har även lite tvätt hunnits med och gissa, jag har både packat upp min väska och sedan packat en ny. Jag börjar bli bra på det här nu!
Ger er an bild från Rhodos. Jag tänker tillbaka och ler!

Chocklad, utlandet, fjäll, mygg och bad

Nu har jag tagit mig tillbaka till Sundsvall efter en helg i Vålådalen. Tre tävlingar har vi hunnit med, kan säga att sista etappen gick bäst när jag lärt mig att orientera igen efter 11 månaders orientering. Men jag ska inte klaga, jag tog mig ju i mål.
Igår så hann vi även med lite turistande efter att vi tävlat. En sväng till Chockladfabriken och sedan till norska gränsen så jag var i utlandet igår och flanerade. Efter det så tog vi oss tillbaka till Svea rike och i Åre så blev det ett dop för Sanderyd och Jonas när jag agerade fotograf. Det ska inte heller glömmas bort att vi köpte bananer på ICA.
Idag blev det att springa sista etappen innan det var dags att ta sig tillbaka till Svallet. På vägen hem stannade vi två gånger, först för att hälsa på Anton i Mattmar och jag fixade massa glasskunder till honom. Sedan stannade vi även på okänt ställe och tog ett svalkande dopp innan jag gasade vidare.
Nu är jag tillbaka, nu får vi se hur länge jag stannar innan jag drar ut på äventyr igen!
Gänget i bilen :)
2 länder samtidigt, det är det inte alla som lyckas med ;)
"Jag kör ju bil, jag kan inte blunda. AAHHH!"
TACK OCH GODNATT!

Packa upp, packa om

Nu är det bara att packa upp för att sedan kunna packa om. Idag beger jag mig nämligen till Vålådalen för en helgs fjällorientering. 3 etapper ska klaras av, ska bli kul att se hur mycket som sitter kvar sen förra säsongen, det var ju 11 månader sen sist. Det ska i alla fall bli kul med lite semester igen, det var ju så länge sedan sist ;) HAHA!
Och svenskhatten är ju med, undrar vad som kommer att hända nu?
Nu ger vi oss ut på äventyr igen!

Rhodos 2010, underbart!

Nu är jag tillbaka i landet efter en vecka på Rhodos, måste erkänna att det känns sorgligt. Både jag och Sanderyd har frågat oss själva varför vi klev på planet tillbaka, och inte hittat något svar. Men det finns kort, filmer, resedagbok och minnen så vi kommer inte att glömma i första hand!
Äntligen påväg!
FRAMME :D
Första doppet!
Jag och vattenflasken, hand i hand hela veckan!
Många grimarser blev det denna vecka ;)
Glass i stora lass :D
WIIE!
Fin vän och havet!
Häng i coola strandbaren!
MIDSOMMAR! Små grodorna, eller kanske en gris?
CHARMIGT! Men jag gillar oss endå :)
Magnum double finns i Grekland :D
Pooldag :)
Om våran vänskap överlever en vecka i ett lerigt tält varje år, så överlever den allt <3


RHODOS 2010, DET ÄR JU SÅ ATT MAN BLIR LYCKLIG!
Soluppgång, så fint <3 Bra slut på bästa resan!
Ett smakprov på vad vi har haft för oss, det finns 700 bilder att se och 100 videoklipp, och en massa underbara minnen på det!
Nu ska jag sova för imorgon ger jag mig ut på nästa äventyr, en helg i Vålådalen med fjällorientering.
GODNATT!

RSS 2.0