håll i hatten

Nu får ni ta och skärpa er, fler läsare tack!

Imorgon är det:
- FREDAG!
- Valborg
- Sista April
- 42 dagar till studenten
- Kanske våran start?

Nu är det mycket som händer här så det gäller att man håller i hatten. 43 dagar kvar i Kiruna, dagarna är räknade så det gäller att göra det bästa av det och det ska börjas i helgen. Grillning med klassen imorgon och på lördag så handlar allt om oss, det kommer bli kanon!

Över och Ut, nu måste jag göra mig redo för morgondagen!

 


this is the life

Varje gång jag hör att det är du som ringer, varje gång får jag en klump i magen. Ibland är det så att jag inte vill svara för jag vet inte vad jag ska säga. Men sen när jag tagit mod till mig och svarar så brukar det lossna efter några fraser. Jag gillar när du ringer, även fast det inte är ofta och även fast det inte är jag som ringer så spider sig ett leende på läpparna. Jag gillar att prata med dig, men jag vet inte vad jag ska tro. Jag kan inte placera dig. Jag vet vart jag vill ha dig, men vart vill du ha mig?

Heldag på IRF idag, åka Spaceboll och leka med lampor, ganska bra för att vara en onsdag. Trodde aldrig att jag skulle våga åka, men plötsligt så var det jag som snurrade runt och skrattade. Imorgon väntar ännu en dag därute, då med lödning för hela slanten.

2 dagar till helg! Det kommer bli kanon, kan du göra det ännu bättre tro?


det rullar på

Vet inte riktigt vad jag ska skriva, det mest rullar på nu för tiden. På veckorna är det skola som gäller, lite umgänge på kvällarna och sömn. PÅ helgerna så njuter man av att inte behöva gå till skolan och gräms över hur snabbt tiden går, precis som riktiga pensionärer. Även fast varje vecka liknar den förra så gillar jag det, rutiner är nog min grej. Fast nu är det valborg till helgen, och ny månad på lördag. Då blir det nytt, och nytt är kul!

Har börjat med arbetet i Astronautkunskap idag. Apolloprojektet är det som ska disikeras av mig och Sarah. När man väl börjar läsa om det så är det faktiskt riktigt intressant. Att man på 8 år kunde ta människan från jorden till månen är ganska imponerade. Om det skulle vara idag så skulle det ta 20 år och ändå inte fungera eftersom det inte finns pengar. Jag gillar deras beslutsamhet!

Imorgon så är det skola hela dagen, kanske ska liva upp dagen med att ha studentmössan på mig? Med den så är jag oövervinnelig!

Blir allt mer övertygad om du och jag.
Det är inte bra att hålla på såhär, jag känner redan besvikelsen.
Men hoppet finns alltid där.
Ny månad, nya händelser?


Måndag

Jag gillar måndagar. Det är början på något nytt. Det är då man lämnar den gångna veckan och ger sig in i något nytt. Det kan vara jobbigt och tungt att kliva upp en måndagmorgon men tänk på allt nytt som kommer att hända dig, och det bästa är att du vet inte vad det är.
Mer måndagskärlek till folket!

Idag har 19åringen i huset firats, Sara Lestander. Det blev brownies, skratt och nya tankar!
Även fast det inte är som förut så är det bra. Och jag gillar er!

Imorgon ska studentflaket raggas upp. Undrar hur det kommer att sluta. Har några planer som jag ska sätta i verket, får se bara om de går i lås.

HEJS SPACE!
jag är faktiskt rymdare, då är det okej att vara nördig


segt som klister

Idag har allt jag gjort gått i slowmotion. Varje steg har varit som att gå i klister, även mina vänner har påpekat detta. Dock så har jag börjat vakna till liv såhär på kvällen när man egentligen ska sussa sött i sängen men då sitter man här och skriver istället. Idag så blev det middag med vänner, eller vi åt i alla fall i samma rum. Alltis kul att umgås men även påfrestande. Det hela spektaklet avslutades med TV-spel och kan väl konstatera att Guitarr Hero inte riktigt är min grej. Men bra publik var jag och mina klasskompisar var grymma!

Du lockar mig.
Jag vet att jag kommer falla för det, för det har jag redan gjort.
Jag vet att det är dumt men jag är naiv och vill ge dig en chans.
Ska jag?
Kan inte du bestämma?  Och snälla, gör rätt.

Jag kommer sakna dig!

NU TAGGAR VI!

Det är över nu....boken och då också projektet är klart för inlämning imorgon! Känns underbart att bara få lämna iväg det och inte behöva tänka mer på det förens man ska få tillbaka det och då med ett betyg på.

Idag har klassen, 8 personer närmare bestämt befunnit sig ute på IRF och haft lödning hela dagen. Riktigt mysigt och trevligt, mer sånt tack! Fick även sluta tidigare så en tur till stan (läs centrum) hanns också med!

NU TAGGAR VI!
50 dagar kvar, det är inte mycket så bäst att vi gör något bra av dem. Låt oss minnas skratten, solen och glädjen som tre år här uppe har burit med sig.
Imorgon är det fredag och sedan kommer lördagen, kan det bli bättre?

Ett stort grattis till en vän som fyller 18 år idag, nu börjar livet min kära granne!

Jag har slutat drömma nu. Ska du kunna ändra på det igen och klistra fast ett léende på mina läppar igen?

sjung om studentens lyckliga dar

NU ÄR DE HÄR!

Idag kom de, och segrade.
RT3s studentmössor finns nu att beskåda och jag ska säga dig att de är de snyggaste jag sett!
Åh, har haft ett leende på läpparna enda sedan jag fick min tårtkartong med mössan i. Att man kan bli så lycklig över en lite vit mössa, tänka sig. Nu känns det som om vi är ett steg närmare.

Det andra steget som ska klaras av är studentklänningen men även det har jag funnit en lösning på. Den 29 Maj bär det av mot Luleå och deras butiker. Då blir det målinriktad shopping en hel dag efter den lilla vita, längtar!

Nu back to projektarbetet, på fredag ska det lämnas in!

sweet dreams

Nu lämnar jag in och går och lägger mig, imorgon väntar en ledig dag så det gäller att vara utvilad.

Somnar med ett leende på läpparna.
De senaste dagarna har jag gjort det.
Även fast det bara är en tanke så är det en bra tanke.
Och tanken får mig att le.


det kommer bli kalas

Dagen började lite sådär, de flesta var nog frustrerade på sig själva när fysikformlerna inte riktigt gjorde som vi ville. Men efter lunch släppte det, solen lyste, högtalarna i korridoren var maxade och vi var pepp!

"Skolboken vi bränt den, för nu tar vi studenten
så lyft upp era glas, det kommer bli kalas!"

Det känns att det är nära nu, för varje dag så bränns det lite mer. Den längtande blicken i folks ögon blir starkare och på något sätt känns det som om sammanhållningen ökar. Kanske börjar vi inse att vi snart kommer att lämna varandra?

Vilken dag, och än är den inte över

Idag var det friluftsdag.
Jag har haft min egna lilla friluftsdag framför datorn med projektplugg.
Dock så var det väldigt välbehövligt och jag kan nu meddela att hela boken är klar och finns på datorn, nu ska den bara överföras in i pärmen och så ska bilderna målas. Jag tror faktiskt jag ser ett slut på Projektarbete 100p.

Har funderat på om man kan se askan från Island, tittade precis ut genom fönstret och tyckte det såg väldigt askigt ut. Hmm, eller så är det kanske mina fönster som inte är så rena?

Har faktiskt varit ute och luftat mig idag, kanske ska man kalla det träning. SKÖNT. Nu gäller det bara att hålla i det också, O-ringen kommer närmare för varje dag.

Mentalt känns det redan som denna vecka är över. Jag vet vad som kommer att hända varje dag och nu känns det bara som om att man väntar på att dagarna ska gå. Kanske kan du komma med lite förändring?

Över och ut, imorgon är en annan dag!

ärligt alltså

Jag vet att jag kommer sakna det, därför känns det så svårt att lämna det.

3 år i isbjörnsland har förändrat mig och hela min värld. Jag har lärt mig mycket om mig själv och insett att jag är en människa som kan ta hand om mig själv och överleva helt okej, faktiskt ganska bra. Nu är det bara 54 dagar kvar innan detta äventyr är över, eller epok kanske vi ska kalla det. Jag vet att jag räknar ned med ett léende på läpparna men det kommer bli svårt när det är 0 dagar kvar. Jag vet också att det inte är Kiruna jag kommer sakna utan människorna så det är ingen idé att stanna kvar, för jag kommer inte ha något att stanna kvar för.

Kiruna har varit en trygghet, det har varit mitt ställe. Det är jag som har bestämt och ni kunde inte göra annat än att vinka av mig när jag satte mig på tåget och åkte upp till norr. Nu är det bara att hoppas att det går lika bra när jag prövar lyckan söderut, att jag hittar mitt ställe.

Det jag vill säga är att jag kommer att sakna er. Ärligt. Riktigt mycket. Men 3 år var våran tid, nu ska vi alla gå vidare men som tur är finns facebook i våra liv så någon gång ibland kommer väl min status att gillas av någon av er.

Kan bara säga att dessa år har varit bra, och nu är jag laddad på fler bra år!

Helgen är förbi

Söndagen är här. Lika snabbt som alltid har denna helg gått, det märks att man börjar bli äldre för varje helg går bara snabbare. Tummen upp för denna helgen, kanske inte riktigt som jag trott men jag är nöjd ändå!

Imorgon är det friluftsdag.
På tisdag ska vi träffa favorit Claudia, och det innebär redovisning.
På onsdag är vi lediga.
På torsdag ska vi leka på IRF.
På fredag är det inlämning av projektarbetet.

Känner på mig att veckan kommer gå ganska snabbt.

Sen ska man inte gkömma att det är 50 dagar till studenten på torsdag, att Linn fyller 18 samma dag och att Lestander blir 19 på söndagen.

BAD BOYS, ARE ALWAYS CATCHING MY EYE

I left my heart and my head on the dancefloor

Nu är det HELG! Säger det med ett leende på läpparna för den är efterlängtad. Även fast jag bara har haft tre riktiga skoldagar så känns det underbart!
Idag fick vi sudda bort en vecka från våran planering, känns både bra och dåligt nu när man inser att den inte kommer att komma tillbaka. En vecka närmare studenten, en vecka närmare bort från Kiruna. Och det känns inte bra...

I got a feeling, hoppas att det är en bra sådan!


GE MIG SOMMAR OCH SOL!

Imorgon är en annan dag, fredag!

Idag har varit en bra dag:
- Lödning på IRF hela dagen, riktigt kul kul kul!
- Solarium för första gången och jag kan säga att det blir fler gånger, riktigt varmt!
- Hål i öronen, lite konstigt när man kliar sig vid örat och upptäcker att det sitter något där!
Imorgon blir en bättre dag:
- Ingen fysiklektion och inget projekt så ledig hela dagen!
- FREDAG; det kan inte bli bättre!
Det känns bra nu. Kan det kännas bättre efter imorgon?

funderingar såhär på kvällskvisten

BALBILJETT; CHECK! 50 dagar, nedräkningen har börjat!

Nu rullar dagarna på, måndag försvann snabbt i extasen av att kunna skriva upp studentdagen på vår tavla och balbiljetterna gjorde det inte mindre bra. Idag så skulle dock hjärncellerna aktiveras efter lovet och man märktes att de inte var på topp. Dan påpekade det många gånger men gjorde inte mycket försök till att ändra på det, han tog en fika istället.
Hmm, någon hemma där nere?
Nej, men jag tror att vi ska ditåt!
Över and Ut!

Imorgon blir en stor dag

Nu har yrvädren dragit härifrån, pappa och bror gav sig av tidigt imorse och lämnade en grusig lägenhet till mig, men som pappa beskrev det så fick jag ju en utflykt till Nikkalaukta och Kebnekaise på köpet! Det var kul att så se fjälltopparna, nu är jag ännu mera tagad på att ta mig dit upp.

Det ska tilläggas att det det finns en glaciärforskningsstation i Tarfaladalen, några kilometer från kebne. Dit ska jag ta mig i framtiden, glaciärerna får se upp för mig!
Imorgon är det måndag, det kommer inte bli vilken måndag som helst. Balbiljetter ska bokas, 60 dagar kvar till studenten och skolan börjar igen efter lovet. Det kommer att bli en bra dag.
Nu är jag taggad på framtiden. Jag vill veta nu hur det blir sen, kanske lite övermänskligt.

Nej, jag ska inte bli astronaut

Bästa gruppen på facebook; "Nej, jag ska inte bli astronaut". Något för alla oss rymdare som är less på att mormor och faster frågar varje gång man ses när man ska ta sitt pick och pack och bege sig ut i tyngdlöst tillstånd, aldrig säger jag!

Idag så ler solen igen, och jag ler tillbaka. Det är lett att leva i en värld av solsken, ibland önskar jag att solen sken konstant men snart är midnattsolen här så då blir livet lätt. Idag har jag uträttat viktiga ärenden, presenter är köpta och beställda, det är kul att få vara hemlig ibland. Fått mig en rejäl promenad också, önskar nästan att jag hade tagit solglasögonen på!

Imorgon anländer far och lillebror till Giron, då blir det livat kan jag säga. Då ska man dela med sig igen. I Kiruna är det jag som bestämmer, hoppas bara att de kan rätta sig efter det.

Bloggpar kanske?

ge mig!

TAGGAD PÅ HELG, DIG, STUDENTEN, BAL, SOMMAR, O-RINGEN, SEMESTER OCH FRAMTIDEN!

...och jag har solen i ögonen

Gårdagen blev en bra dag! Promenad i solen, årets första glass ute även om det blev under en filt huttrandes men hade i alla fall solen i ögonen :) Sedan så pluggades högskoleprov! Kan massa svåra ord som jag ska svänga mig med nu, se upp säger jag bara! Idag har en engelsk bok inlånats i syfte för att lära sig och idag ska vi ta oss an diagrammen, det kan bli svettigt!

Livet lever ganska bra här upp nu. Jag har det jag behöver, dock så saknas en dator men det är väl sånt man får lära sig att leva utan. Jag har ju mobilen än så länge ;)

Ibland önskar jag att det var annorlunda, att det inte skulle vara som det är nu. Jag är ledsen men vet inte hur jag ska göra. Lite hjälp kanske?

PANNKAKAN KALLAR!

HALLÅ HALLÅ; DET HÄR ÄR HASSAN!

HASSAN ANROPAR VÄRLDEN!

Är på date med Oscars dator just nu, vi har kollar mailen och uppdaterat oss om vad som hänt på facebook. Måste ju hålla koll på vad mina två läsare har för sig!

Idag så ska vi ut i friska luften, vädra våra hjärnor, innan det ska bakas kola och tränas inför högskoleprov. 6 dagar kvar tills man ska pinas men det är bara att genomlida om man vill komma någonstans!



Bild från en solig dag då rymdgymnasiet ägnade sig åt att bestiga en vulkan, eller det kanske var att ta i... Ädnamvaara var det i alla fall som fick se sig besegrade av rymdare!

RIP

Nu är det kört,nu är det släck, nu har den ramlat av pinn. Datorn är svart som natten. Men inget att misströsta, man får ju köpa en ny fin!

Idag har jag haft lov vilket betyder slappardag. Träning på morgonen och sedan dusch på det och några timmar i sängen. De senaste två timmarna har spenderats med klasskompisar som gått lös på min dator så nu vet vi hur den ser ut inuti, DAMMIG! De bra att några klassisar har stannat, skönt att bara kunna umgås.

Can´t get you out of my head, boy...

Inte överrens!

Igår klockan 19 dog min dator och ville inte vakna förrens imorse. Jag tror den tyckte att jag skulle ha en datorfri kväll vilket jag inte tyckte. Men nu är det pigg och rask som en viss person skulle säga, hoppas bara att den håller sig så.

Idag ska jag fortsätta med min lista, och GLAD PÅSK på er förresten! Måste bog allt ta och koka ett ägg för att få den där påskkänslan...

Du ska veta att jag ångrar mig, har börjat insett det nu efter funderingar och drömmar. Om vi ses igen, kan du inte lova att ge mig en chans? Då lovar jag att stanna, och det till natt blir dag och gärna lite till.

GIRON

Kiruna, Kiruna vad ska man säga? Så mycket glädje och skratt, så mycket svåra tider med mörker. Men ändå så kommer jag alltid att älska min norrländska oas.

Påsklovet är här och det med plusgrader och slask. När jag följde min klasskompisar ner till Coop idag så fick vi lov att hoppa mellan vattenpölarna och var till och med tvungna att ta av oss jackorna för att solen gassade på där under molnen!

Nu är det ledigt som gäller, men inte om man tittar på min att-göra list. Det ska rensas och pluggas, tränas på högskole prov och så ska det åkas skidor nu innan snön smälter helt. Vem vet vad jag kan befinna mig nästa vinter, kanske där det inte ens blir vinter så nu ska det samlas ihop många skidmil!

HEJS SPACE!

Omstart, Nystart

Vi gör det igen, kommer du ihåg hur vi gjorde?

Bort med det gamla och in med det nya. Nu ska det börjas om du på ny kula, HASSAN GOES BLOGGDROTTNING....drömma kan man ju! HAHA!

RSS 2.0