holland nästa

Nu är det såhär att jag har lyckats få mig en volontärplats i Holland! Så i September är det jag som flyr landet för att bosätta mig bland tulipaner och väderkvarnar i 10 månader, GALET. Känner hur blodet pumpar och tankarna snurrar, är så glad just nu. Känns så skönt att få komma iväg ett år, och det ska bli så härligt att få ge sig ut på nya äventyr! AHHH! Måste nog lugna ned mig ett tag innan jag kan inse vad som händer.

Men en sak som jag har insett, det är att det bara är 11 dagar till studenten!


still alive

Förlåt från min frånvaro men det är mycket just nu, kan ju lika gärna ta och berätta om vad jag varit med om de senaste två dygnen.

FREDAG
Dagen för slutprov i fysik och mösspåtagning var här. Ska säga att provet glömdes gnska snabbt när man väl kom ut i klassrummet och mötes av glada vänner med mössorna på. Vi samlades i Järnvägsparken där vi satte på oss mössorna efter mycket skrik om vilka som var bäst, naturligtvis så var det vi ju! På kvällen var det grillning på skolan med marsmallows och kubbspel och senare gav vi oss ut i natten.

 

LÖRDAG
05.38 avgick tåget från Kiruna C till Luleå C. Det var en befrielse att få komam på tåget och sätta sig ned, sedan var det jag som sov i tre timmar tills vi var framme. Shoppingdagen började på BikBok, och där hittades även studentklänningen. En vit bakelse med en stor rosett i ryggen, PERFEKT! Sedan så var det bara att stå i, så många affärer som möjligt skulle hinnas med och det var bara att köra på. Lunchen på SubWay var gudomligt god! Efter 6 timmars effektiv shopping så bar det av till tåget igen och en tupplur på det innan man var tillbaka i Kiruna. Var förbi några vänner men kvällen slutade att jag somnade i min säng sådär runt halv elva av utmattning.

SÖNDAG
SOVMORGON. Den första på en vecka och den var underbar! Sedan så prövades det balfrisyrer och sminkningar, vi kommer vara så fina på onsdag tjejer! Även denna dag slutade tidigt, men lika glad för det är jag!

 

Nu har ni fått en lite uppdatering på vad jag har haft för mig, nu ska jag fortsätta med mitt stressade liv och springa iväg till skolan för lunch och prov, hoff!


pigg och glad

03.10 - Klockan just nu...

05.38 - Beger mig till Luleå för studentshopping!

Har en känsla av att man kommer vara ganska slut imorgon, men att hitta en studentklänning känns som en ganska hög prioritet just nu så det är bara att köra på.

Kom och lys upp min vardag igen, det märks faktiskt att du inte är här.

3,2,1 launch

Idag så har vi visat att vi går på Rymdgymnasiet, raketuppskjutning i varggropen på eftermiddagen. Hela klassen tågade dit för att skjuta upp raketena som vi byggt och det gick riktigt bra, för vissa i alla fall men vi fick oss många goda skratt. Raketen som jag hade varit med och byggt gick högst av alla, lite stolt är man allt.

Imorgon ska hatten sättas på! Mösspåtagning klockan 13 i järnvägsparken, då kommer alla Kirunas studenter att befinna sig i ett lyckorus ska jag lova dig! Ser fram emot morgondagen, känner på mig att den kommer bli riktigt bra.

Nu är det såhär att vi har slutprov i Fysik B 150p imogonbitti. Känner  att fysikboken kallar även om datorn har en större dragningskraft.

Över och ut, hörs imorgon när mössan sitter där den ska!

Hjärncellerna brinner!

Hoff, nu är mördartisdagen över! Bara tre dagar kvar av mördarveckan då...

Idag så har projektarbetet redovisats för skolan. Det var faktiskt riktigt kul att få stå där längst fram i aulan och berätta för alla vad man pysslat med. Ett stort plus för att man fick prata i mikrofon, det är minsann inte varje dag. Eftermiddagen fortsatte med prov i Excel och sedan med ett Idrottsporv, 70 olika frågor om regler inom diverse olika sporter. Jag ska nog inte bli domare när jag blir stor.

Och bara för att skolan tog slut så tog inte pluggandet slut. Jag och Viktoria har skrivit klart vår labbrapport om solceller, jag har käpmat med hemprovet i Kemi B, bara en uppgift kvar nu, och religionen är redo för inlämning. Imorgon blir det att ta tag i fysiken, slutprov på fredag. Jag kan ju inte annat än att hoppa glädjeskutt!

Nu ska jag ta en paus och besöka tvättstugemonstret innan jag ska fortsätta att steka mina hjärnceller en efter en.

Back in town

Då var man hemma igen efter att spenderat helgen på sydligare breddgrader. Måste bara få berätta för alla att i Örebro så blommar äppelträden och myggorna har börjat stickas! Att det kan skilja så mycket i klimatet i ett land är helt otroligt. Nu ska jag sluta att prata om vädret som varje svenska gillar och istället berätta om helgen.

Jag har befunnit mig i Knottebo, en by utanför Örebro på Unga Ledar kurs. VI får lära oss hur man ska lära ut orientering till barn och ungdomar och hur man gör det på ett roligt och padagogiskt sätt. Vi får tips på övningar och lekar som vi kan göra med de små, riktigt bra! I helgen har vi bland annat haft inomhusorientering, lekt mördarpotatis och lagt banor. Var riktigt kul att träffa alla igen, och kunna nörda sig med sådana som har samma intresse som mig. Vem gillar liksom inte att orientera med katt i koppel? Man måste ju bara älska internskämt! På lördag kväll var det grillning i en kåta, då kände jag mig nästan som hemma och började  genast berätta om samer, renar och naturreligoner.

 

Nu så var det våran sista träff på denna kurs. Men på O-ringen blir det avslutningsmiddag och i Oktober så ska vi få gå GTU2 en helg i Falun och bo på fint hotell, det ser jag fram emot!

Ska även nämna att shoppingturen i Stockholm blev ett äventyr. Vädret var inte på vår sida så vi fick springa mellan torra fläckar och när skorna inte fanns i rätt storlek och inga leggings så gav jag upp. Då blev mitt sällskap nöjd och sedan gick vi och åt, Pizza Hut närmare bestämt. Men det var kul med lite storstadsliv, även om jag trivs bäst i öppna landskap...

 

Nu är det tillbaka till verkligeheten. Denna vecka är en mördarvecka, milt uttryckt! Det är redovisningar, prov och inlämningar. Men på fredag så är det mösspåtagning! Det märks att det börjar närma sig nu, 18 dagar så är det över.

 

Hörde att även du flydde stan i helgen, ibland behövs det. Men till helgen, lova att vara hemma då.


going to africa

Som rubriken antyder så kanske jag är påväg mot AFRIKA! Fick idag två stycken mail av olika volontärorganisationer i Afrika som är intresserade av mig. Den ena finns i Ghana och jobbar med unga och självförtroende medans den andra återfinns i Marocko. Vet inte riktigt vad jag ska säga, hade väntat mig ett kontor i Frankrike men snart är det kanske jag som befinner mig i ett hett Afrika. Är lite tagen just nu men som sagt, ingenting är säkert än men man kan ju alltid hoppas!


Going to Örebro.
Imorgon är det jag som lämnar isbjörnarna för att ge mig av söderut. Helgen ska spenderas utanför Örebro där jag ska umgås med orienterare och tillsammans ska vi lära oss hur man blir en bra ledare. Sista träffen för oss nu så lite sorgligt, men orienteringsvärlden är inte allt för stor så vi ses nog igen! Ska bli skönt att komma iväg en sväng, och tre timmars shopping i Stockholm tackar man inte nej till!

Ha en bra helg, för det ska jag ha!

AAAAAHHHHHHH!!!!


comeback

Fortfarande inte på topp men börjar bli less på att ligga i sängen och kolla på dåliga repriser på två. Två dagar i sängen är två dagar för mycket, imorgon ska jag allt tillbaka till livet. Om kroppen känner för det, vilket vi får hoppas att den gör för hjärnan känner absolut för en comeback.

Stannar inte länge till. Kom igen, vi gör det bästa av det!

inte riktigt på topp

SJUK.

Nu bäddar jag ned mig och återkommer en annan dag, sakna mig inte för mycket bara!

solen den värmer så skönt

Värmen och solskenet håller i sig!
Även idag så har vi kunnat glida i solglasögon och äta glass i bara linne, det är härligt! Spenderade större delen av eftermiddagen på en gräsplätt i mitten av Kiruna. En filt och klasskompisar gjorde det riktigt bra. Även lite kortspel blev det innan plikten, eller rättare sagt tvättmaskinen kallade. Men då hade även solen sagt adjö så det gjorde inte så mycket. Men snälla, ge mig fler sådana här dagar och jag kommer att vara riktigt nöjd!

Idag flög vår kära vän Martin över Kiruna. Alldeles själv i ett litet plan som han styrde. Vi såg allt hur du cirkulerade över Terrassen och tänkte på din tid där. Men nu är det bara att se framåt, längar tills den dagen då jag ska ut och resa och du kommer att vara pilot!

Imorgon är det måndag igen. Jag gillar måndagar men det känns lite jobbigt att gå till skolan nu efter 4 lediga dagar. Men en vecka ska man klara av, sen är det ju faktiskt helg och då ska jag ge mig ut på resande fot. Jag ska åka ner till Örebro i helgen för den sista träffen på Unga Ledare-kursen. Ska bli kul att få komma iväg ett tag och jag ser fram emot att få leka, så börja tagga!


bakom mina solglasögon

Här kommer lite bilder från dagen då värmen intog Kiruna och alla jublade!
På promenad ner till stan
KULTUR; ge mig bara ett museum så är jag fulländad!
Glass är gott!
Bakom mina solglasögon så är det alltid sommar och sol.
Härlig dag som var välbehövlig efter all kyla och mörker. Ge mig 27 till sådana här dagar innan studenten så kommer jag att vara nöjd!
Nu ska jag drömma om sol, sommar och glädje!

Sunshine

Sätter på sig solglasögonen och beger sig ut i det vackra vädret!

Ryssvärmen har nått Kiruna, tack för det säger jag! Igår så var hoppet om värme långt borta när det regnade hela dagen, men vädergudare har än en gång gjort en vändning och idag bjuder de på sol och glada miner.

ge mig något jag inte sett förut

Det började bra. Det var bra. Men sen så gick det sämre.
Ibland undrar man över vissa folk. Varför måste de lägga sig i? Varför hålla på? Låt mig leva mitt eget liv, snälla.

NU känner jag att jag kan lämna det här. Nu har jag gjort mitt och är redo för något nytt. Jag vill börja om, och de tär lite svårt att göra det här. Inget illa menat, men när alla vet allt så är det lite klurit att göra en makeover på sig själv utan att det ska genomskådas. Ge mig något nytt, stort äventyr!


gasen i botten

Livet är lätt i en silvrig minibuss!

idag har det bedrivits taxiverksamhet med stort verksamhet. Har sjutsat folk hit och dit, och även mig själv, men skolan betalar så jag trycker glatt på gasen. Det är faktiskt riktigt kul att åka bil. Kanske för att under 3 år i Kiruna så har det inte blivit mycket, vi har fått traska överallt men ibland så kan man ju få låna den där bussen och då blir det köra av. Kul kul kul!

En fika hos Corran var ett trevligt inslag på dagen. Dricka lite te vi tjejer och snacka. Nu är det grejor på gång, bästa att ni ser upp! Kanske inte behöver tilläggas, men det var den silvriga minibussen som tog oss dit.

Nu ska jag se vad som händer, kolla läget och flyta med.

sa du torsdag?

Torsdag. En ledig torsdag, en bra torsdag.
Känns konstigt att vara ledig en torsdag, ännu konstigare att inte veta vad man ska göra på sin lediga dag. Brist på saker att göra ledde till en sovmorgon, lång dusch på det, promenad och film. Ganska bra för att vara en torsdag.

Imorgon ska det brummas bil! Skolans minibuss är min hela dagen så imorgon ska det glidas bil med solglasögonen på, och ja, jag ska ha dem på mig även om det regnar och är mulet. Viggarna ska sjutsas till backen med annars så är den min, då ska jag och vännerna åka och handla massa tunga saker som vi inte annars köper eftersom vi inte orkar bära men nu kan vi skjutsa hem alla saker, woho!
Så se upp för mig imorgon, eller vinka i alla fall när jag åker förbi!

Det sägs att när en kvinna klipper sitt hår börjar en ny fas i hennes liv. Undrar vad som kommer att hända mig?

Jag tänker på dig.
Även fast jag är långt borta så ska du veta att du är i mina tankar.
Du är en kämpe, det har du alltid varit, så kämpa på nu så kommer det att lösa sig.

Dags för sömnen, måste ju vara på topp imorgon!


men, bollen!

Brännbollen blev en hit!

Vi var en tapper, och stor skara från klassen som samlades på Högalid får att under 2 timmar mäta våra krafter inom sporten. Den första ronden räknade vi poäng, sedan slopades det och det blev omkast och flerkast, men kul hade vi! Det är dessa tillfällen som man tycker livet är ganska lätt att leva ändå.

Vi spelade med solen i ögonen och med utsikt över Kebnekaisemassivet, underbart! Himmlen var blå, snön vit och våra leenden lysste. Det är vid dessa tillfällen som jag inser att det kommer vara svårt att lämna Kiruna. För vart någonstans kan man spela brännboll i solsken klockan 22 på kvällen och samtidigt titta ut över vildmarkens toppas och dalar? Inte många ställen. Jag kommer aldrig att kunna hitta något som Kiruna igen, men det jag hittar kanske blir bättre. Keep looking; man kan ju faktiskt återvända till det man redan hittat.

trettio dagar

IDAG ÄR DET 30 DAGAR TILL STUDENTEN!

Det firar vi med;
- Att packa flyttlådor. Var ner på ÖB och gick loss på flyttlådor så nu börjar sakerna här hemma sakta men säkert att packas ned. Blir så ivrig i packningen så att jag måste stoppa mig själv så att det blir några saker kvar, jag ska faktiskt leva här i en månad till.
- Spela brännboll med klassen. Efter lite fix och trix har jag lockat fram brännbollsgrejor så ikväll 20.00 blir det brännboll i solen på Högalid, RT3 - bäst att ni tar er dit!

Mina klasskompisar fick utstå ett litet breakdown av mig imorse. När jag ändrade nedräkningen på tavlan och såg en tre och en nolla så kom paniken krypandes. Jag tror att jag har drabbats av separationsångest. Det är inte lätt att skiljas från något som varit en trygghet under de tre senaste åren. Kiruna, jag kommer sakna dig!

Nu ska brännbollsmusklerna värmas upp! Över och Ut!


liiite mindre

Då har man lite mindre hår på huvudet då. Och nej, jag har inte färgat det grönt och klippt tuppkam. Jag har bara kapat några centimeter och tummat ur hälften av alla hårstrån. Så jag ser ut som förut, fast kanske lite bättre.

Idag slog det mig efter 3 år att Kiruna är ganska litet. Ta det inte negativt, för litet är inte dåligt. Men när man går ut för att spatsera så träffar man alltid på några själar som man känner igen. Vissa har man långa konversationer med medan man nöjer sig med ett leende åt andra. Men det gör det ganska gemytligt ända. Tror inte att man kan springa runt på plattan i Stockholm och träffa på en bekant, fast ingenting är ju omöjligt. Tänka sig att blickar kan gå genom glas.

Nu är det såhär att våra lärare i Astronautkunskap har gått och fått flunsan så vår raket launch imorgon har blivit inställd. Istället ska vi räkna fysik med Dan, som tar med sin son på Lady Gaga konserter. Det tycker jag är riktigt coolt, så morgondagen ska nog gå att uthärda.

Och vet ni vad? Efter imorgon så är vi lediga TORSDAG, FREDAG, LÖRDAG OCH SÖNDAG!


livet lever

Måndagen är avklarad. Två dagar kvar till ledighet. Man kan ju inte annat än gilla det.

Imorgon ska RT3 ha valsträning på idrotten. 1-2-3. Vi får allt se hur det går, men eftersom ungefär 20 själar av oss ska gå så är det ju bra om vi kan föra oss på dansgolvet. Nu är det 23 dagar kvar till balen så det blir hårdträning inför det!

Nu ska jag ta dagen som den kommer, leva i nuet och se vart livet för mig. Inte tänka på vad som kommer hända, utan istället se vad som kommer att hända. Men sen så finns ju hoppet som aldrig lämnar mig...

trettiotre

Helgen är över, och det har varit en bra än! Kul att Erika och Martin varit här, alltid kul med nya ansikten i denna lilla stad. En lördag i vänners lag var behövlig, ibland måste man stanna upp och komma ihåg för att kunna hitta tillbaka. Och ni, ni är bra!

Imorgon så är det måndag igen, vecka 19. Imorgon så har jag besiktning av lägenheten så har städat som en tok i helgen. Idag blev jag till och med händig när jag tog fram skiftnyckeln och skruvade ihop sängen. Det som är bra med den här veckan är att vi bara går tre dagar, sedan så är det flygare helg. Känns som om jag redan lever i helgen, har tappat min tidsuppfattning. Men till helgen så ska några flyttlådor packas och om vädergudarna är på min sida så ska fönstren putsas.

Min lilla kusin har gjort sin orienteringspremiär idag, 2 år gammal är den lilla sötnosen. Nu är det bara att hoppas att han fängslas av sporten och fortsätter till han dör. Eller kanske bara ett tag till innan han inser att det är en liten knasig sport, springa runt som tok i skogen och leta efter orange-vita tygbitar. Men jag ska berätta en sak, jag gillar det!

21.55 - Big Bang theory på Kanal 5, det kan inte missas!


calling

I know what I want, and I want it now. I want you.

inga komentarer, låt blickarna tala!

keep on walkning

Såhär i vårtiden så är det som om tiden bara går och går, utan att man riktigt hänger med. Nu är vi inne i den där perioden igen. Dagarna går, medans jag ägnar mig åt vännerna. Vad vi än gör så flyger tiden iväg men det är faktiskt riktigt härligt. Det känns som om man bara flyter med, tar dagen som den kommer, och det är ju alltid bra!

Kommer ihåg de sista veckorna i etten. Solen sken varje dag och om det inte blev mjukglass efter skolan så var det vattenkrig på helgerna. Den perioden var så underbar, helt fantastisk. Alla var glada och lyckliga, ingen grubblade på framtiden utan levde i dagen. Det är  lite svårare att leva i dagen just nu, framtiden ligger på lut och det går inte riktigt att koppla bort vad som kommer hända i höst.

Nu ska jag ut och leva dagen, se upp för mig!

mjukglasspremiär

Idag så är himlen blå i Kiruna och solen skiner som aldrig förr. Detta firades med årets första mjukglass, mums! Dock så kanske jag ska tilläggas att den avnjöts innuti kiosken, alltså inte ute i blåsten, men det är ju tanken som räknas.

Nu är det helg och efterlängtade fredag är äntligen här. Nu är det två dagar ledigt som gäller, men jag tvivlar inte på att vi kommer få tråkigt!


Dagarna går

Dagarna bara flyger förbi här i mitt vinterlan. Och ja, det finns fortfarande snö i Kiruna så än är det ett vinterland! Nu är det endast 36 dagar kvar till studenten, det betyder 5 veckor och en dag. Det är nästan så att man blir rädd när man tänker på det. Jag tror inte jag förstått att Kiruna kommer vara över om bara 5 veckor. Jag lever fortfarande med att få åka upp hit efter sommaren och känna pirret i magen när man ska träffa alla igen efter 10 soliga veckor. Det kommer inte hända igen. Det som kommer hända är att vi kommer vara utspridda över hela Sverige, kanske till och med världen. Men jag envisas med att tro att vi ibland kommer tänka på varandra och sakna, minnas och längta tillbaka till vår tid.

Idag så var det lödning på IRF, det gick ju inte kanon. Jag tror minsann att mina lödningskunskapar blir färre och färre för varje gång, nästa gång komemr jag inte ens kunna säga vad som är lod och fluss. Dock så var det en trevlig dag med klassen, den sista timmen roade vi oss med frågesport om bland annat marathonlopp.

Imorgon är det FREDAG. FREDAG är en bra dag!
Martin kommer upp till Kiruna för att hälsa på. Han gick i våran klass i ettan innan han började på pilotgymnasium i Arvidsjaur för att få flyga in sina drömmar. Han är minsann en utomordentlig pilot (även fast jag inte sett honom flyga, men ryktet går) och imorgon kommer han upp till oss i Kiruna. Tummen upp för det!


snöstorm?

Ska passa på att säga välkommen till min nya läsare, riktigt spaceat att du hittade hit!

Idag har klassen varit ute på IRF och byggt raketer. Även fast det var en färdig byggsats så var det inte det lättaste men vi lyckades. Det blev en liten men kraftfull rackare tillslut som fick namnet Stora Björn. På tisdag är det launch så då vår vi se hur det går när RT3 ska försöka vara rocketscientists, det kan nog bli kul att se!

Imorgon så är det IRF än en gång, men då är det lödning som gäller. Ryktet går om att det var en lugn dag så jag hoppas att även jag har talang till morgondagens övning.

Jag måste bara få säga att jag är riktigt taggad inför universitetet.
Jag längtar efter att få plugga.
Jag vill lära mig nya saker och känna att jag är duktigt.
Just nu har jag faktiskt en törst efter kunskap.

Dr. Sara Hansson, om 10 år så är det jag!

 


lite positivitet, tack!

Varför ska det vara så svårt för människan att uppmuntra en annan människa? Varför ska det vara så svårt att ge beröm eller lite uppmuntran? Varför väljer människan istället att trycka ned någon annan för att själv flyta upp lite? Jag börjar bli lite less på denna mentaliteten nu. Inte ett enda positivt ord flödar längre utan nu är det negativitet som omger oss. Vem orkar leva när man hela tiden blir nedtryckt?
Ta och tänk efter ett slag;
Vad tjänar du på att säga något dumt till en annan människa? Inget.
Vad förlorar du på att säga något snällt till en annan människa? Inget.
Vad förlorar du på att säga något dumt till en annan människa? Din respekt bland andra människor.
Vad vinner du på att säga något snällt till en annan människa?. Ett leende, en uppskattad min, kanske en snäll komentar tillbaka.
Så börja uppskatta varandra, det vinner vi alla på!


Imorgon så bär det ut till IRF igen, denna gång så ska vi vara riktigt spaceade. Vi ska bygga raketer, och givetvis räkna på dem, innan de ska skickas upp nästa vecka. KUL!


Vet inte vad jag ska ta mig till, jag är PEPP!
Nu vill jag ha helg, jag vill umgås med folk, jag vill leva ut sista tiden i Kiruna.
Jag vill träffa dig.


Över och ut!


....you got my permission!

Nu är det dags att sova i staden som inte längre blir mörk, GODNATT!


break it down and dance

Måndag; ny dag, nya tag!

Vecka 18 har så även kommit till Kiruna, 3 maj, och 39 dagar till studenten. Vet inte hur jag ska reagera på att det är så få dagar kvar. 39 är inte mycket, med det är mycket som ska hinnas med innan dess. Lite panik får jag när jag tänker på att det snart är över, då kommer även en period i mitt liv som jag har älskat mer än allt annat vara över. Lite rädd är jag också inför framtiden, även fast förväntan tar över. Men det är något helt nytt som jag ska ge mig ut i, något som jag aldrig gjort förut. Det blir som att göra om Kiruna, fast denna gång blir det något större. Det blir jag och stora staden, hur ska det sluta?

Denna vecka blir nog ganska lugn. Ett matteprov står på schemat idag och sedan labb på onsdag men annars blir det bara att glida med. Jag gillar att glida, bara kunna stanna upp i nuet iblan och reflektera över vad man har.

Jag skulel vilja stanna upp och reflektera över att jag har dig. Kan du fixa det tro?

 


så mycket, men så tomt

Det finns så mycket jag skulle vilja skriva, men när tankarna ska förvandlas till tryck på tangenterna så tar det stopp. Jag vet bara inte hur jag ska formulera mig.

Vad som än händer så kommer du alltid att betyda mest för mig, jag kommer alltid att älska dig. Jag hoppas att du vet det, annars så ska jag säga det till dig.

Du gör mig gråhårig. Jag grubblar hit och dit även fast jag inte är en grubblare men ett ord dyker upp hela tiden, det ordet är om. Om jag hade gjort annorlunda då, hur hade då nuet sett ut? Gjort är gjort, men man kan alltid försöka att göra bättre. I värsta fall så kommer du vara en historia att berätta.

Nu ska jag ta min faight med tvättstugemonstret, önska mig lycka till!

 


playing with fire

Ny månad, nya äventyr!

Igår var en bra dag, idag kommer bli bättre. Alla är taggade så det kan inte bara bli dåligt.
Igår var det tjejernas kväll, alltid kul när vi är fullt hus.
Kanske, kanske inte. Det ligger hos dig.

RSS 2.0